Driestroomhuis de Bosk – Lindestaete

In het voorjaar van 2018, na het verkrijgen van de benodigde vergunningen en het regelen van de financiering, zal bouwbedrijf Cornel uit Joure starten met de bouw van een nieuwe woon- en zorglocatie in Joure. Het voormalige Aldi pand, midden in het centrum van Joure, zal begin 2019 plaats bieden voor 15 volwassen personen met een beperking in de leeftijd vanaf 23 jaar. De nieuwe locatie bestaat uit een appartementencomplex met een centrale ontmoetingsruimte waar cliënten en zorg elkaar dagelijks ontmoeten. De appartementen zijn levensloopbestendig en cliënten kunnen er, zo lang er zorgbehoefte is, onder begeleiding wonen.

Wilt u zich aanmelden? Dat kan via het formulier onderaan deze pagina.  

Driestroomhuis De Bosk is in 2010 begonnen als gezinshuis in Harkema en heeft naast de woon- en dagbestedingslocatie ook een (woon)trainingshuis voor jongeren in Drogeham. Bij Driestroomhuis De Bosk staat saamhorigheid, geborgenheid, warmte en het bieden van structuur binnen een kleine en veilige setting centraal. De visie van Driestroomhuis De Bosk is dat ieder mens uniek is en ongeacht zijn of haar achtergrond of beperking gezien mag worden.

Zorginitiatief Lindestaete wordt op dagelijkse basis geleid door zelfstandige zorgondernemers die via een franchiseformule verbonden zijn met Stichting de Driestroom. De zorgondernemers zullen, net als in een gezinshuis, zelf ook woonruimte in het appartement betrekken. Op deze manier wordt er 24- uurs zorg geleverd door mensen die de vaste gezichten zijn in de zorg voor de bewoner. Dit is een ontzettend belangrijke factor in het bieden van goede en professionele zorg.

Voor wie is deze zorg beschikbaar?

Het unieke aan zorglocatie Lindestaete is dat in het wooncomplex mensen met verschillende beperkingen bij elkaar wonen. Mensen met een verstandelijke- en of (meervoudige) lichamelijke handicap zijn van harte welkom om binnen deze kleinschalige setting te komen wonen.

De basisindicatie voor het wonen en leven op locatie Lindestaete bedraagt een beschikking PGB of WLZ van een 24 uurs-verblijf in een zelfstandige setting. De appartementen kunnen eventueel ook worden gehuurd op basis van het scheiden van wonen en zorg. Hiervoor heeft u wel een zorgindicatie nodig als een PGB, een Wajong uitkering of inkomen door arbeid. In dit geval bedraagt de huurprijs 748 euro per maand, exclusief energie, water en service kosten. De zorg neemt u dan af bij Driestroomhuis de Bosk- Lindestaete.

Heeft u interesse in het bewonen van een appartement? Dan kunt u onderstaand formulier invullen. Wij houden u dan op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom zorglocatie Lindestaete.

    Aanmeldformulier Driestroomhuis de Bosk – Lindestaete