Aanbod Trainingshuis Wonen

Samen met een persoonlijke coach en in samenwerking met een gedragswetenschapper leren jongeren bij ons Trainingshuis zelfstandig in de maatschappij te staan. Aan de hand van persoonlijke leerdoelen worden jongeren en jongvolwassenen begeleid naar zo zelfstandig mogelijk functioneren in de hedendaagse maatschappij. De hulpverlening richt zich op het versterken van de vaardigheden in de drie leefgebieden: wonen, werken en vrije tijd.

Wonen

…staat hierbij voor alle zaken die je tegenkomt als je zelfstandig woont. Denk hierbij aan het verzorgen van je eigen huishouden, het doen van je eigen was, het uitvoeren van de schoonmaak, je eigen boodschappen doen, zelfstandig koken en eventueel je persoonlijke verzorging. Lichamelijk en geestelijke gezondheid, administratie en financiën zijn ook een onderdeel van het wonen bij ons.

Werken

…staat voor: school, dagbesteding of werk. Iedereen die bij ons woont heeft een zinvolle dagbesteding. Daarbij moet je ook denken aan sociale vaardigheden en communicatie. Heb je geen dagbesteding dan gaan we samen met jou, en eventueel een jobcoach, op zoek naar dagbesteding, school of werk wat bij jou past.

Vrije tijd

…samen met jou gaan we op zoek naar een passende en zinvolle manier om je vrije tijd te besteden. Wij bieden sportactiviteiten en ondernemen activiteiten in de vrije tijd. Wij stimuleren het hebben van een eigen zinvolle vrijetijdsbesteding.

We leren je omgaan met tijd en vrije tijd. Hoe vervoer werkt doe je samen met je begeleider. Omgaan met vrienden vinden wij belangrijk, uiteraard wel de vrienden die jou op een positieve manier helpen. Hierin ondersteunen we je.