Driestroomhuis de Bosk is op zoek naar een Pedagogisch Medewerker Wonen

Bij de gedachte om met jongeren met een (licht-) verstandelijke beperking te werken, verschijnt er een glimlach op je gezicht en wil je gelijk aan de slag. Je hebt affiniteit met het werken in een kleine setting, waarbij huiselijkheid, nabijheid en veiligheid erg belangrijk zijn. Je hebt oog voor de jongere, de problematiek en je kunt ideeën en doelen omzetten naar resultaten.

Waar ga je werken?
Driestroomhuis de Bosk levert zorg aan kinderen, jongeren en jongvolwassenen bij wie het leven niet vanzelf gaat. Wij vinden dat iedereen het recht heeft om gelukkig te zijn en de kans moet krijgen om zich te kunnen ontwikkelen in een warme en veilige omgeving.

Driestroomhuis de Bosk bestaat uit de volgende vier woonlocaties:

  • Het gezinshuis in Harkema
  • Trainingslocatie intensieve woonbegeleiding in Harkema
  • Trainingshuis Fase 1 in Drogeham
  • Trainingshuis Fase 2 in Drogeham

Kinderen en jongeren die wonen bij Driestroomhuis de Bosk hebben vaak al veel meegemaakt in hun leven. Daarnaast moeten zij leren omgaan met de beperking die zij hebben. De focus ligt op het bieden van een veilige en gestructureerde omgeving, zodat kinderen en jongeren weer tot ontwikkeling komen. Dat betekent dat alle kinderen en jongeren een eigen zorgplan hebben, dat in overleg met een gedragswetenschapper, de cliënt zelf en zijn of haar netwerk wordt opgesteld.

Wat is je rol?
Als Pedagogisch Medewerker Wonen versterk je ons team wonen en ben je medeverantwoordelijk voor de dagelijkse zorg omtrent de jongeren die hier wonen. Je ziet dat het bieden van een huiselijke sfeer, oprechte aandacht en betrokkenheid belangrijke voorwaarden zijn voor de zorg aan deze jongeren. Samen met de jongere, het netwerk, je collega’s en de gedragswetenschapper stel jij een hulpverleningstraject op. Hierbij ben jij de spin in het web die zorg draagt voor de voortgang van het hulpverleningstraject. Goede communicatieve vaardigheden en overzicht kunnen houden zijn van groot belang.

Wie zoeken wij?
Wij zoeken een enthousiaste kandidaat met minimaal een afgeronde, relevante MBO opleiding niveau 4. Je hebt ruime kennis en ervaring in het werken met jongeren met LVB problematiek en gedragsstoornissen. Je herkent jezelf in de volgende persoonlijke eigenschappen:

  • Je bent iemand die van aanpakken weet
  • Je bezit een natuurlijke overtuigingskracht
  • Je bent kunt snel schakelen

Daarnaast ben je in staat een huiselijke sfeer te creëren en heb je kennis en inzicht in het zorg- en dienstverleningsproces. Met name het Sociaal Competentie Model en Oplossingsgericht denken en handelen zijn bekend voor je. Je bent in staat zowel zelfstandig als in teamverband te werken.

Passend bij een woonlocatie vraagt de functie dat je bereid bent om te werken op onregelmatige tijden en in de weekenden. Je bent In het bezit van rijbewijs B.

Wat bieden wij jou?
Werken voor Driestroomhuis De Bosk betekent werken in een inspirerende en uitdagende werkomgeving. In een informele sfeer, waarin veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en met vriendelijke, gezellige en hulpvaardige collega’s.

Wij bieden een goed salaris conform CAO gehandicaptenzorg passend bij je opleiding, ervaring en zwaarte van de functie. Daarnaast bieden krijg je een mooi pakket van arbeidsvoorwaarden. Wij bieden een jaarcontract met uitzicht op een vast contract.

Solliciteren
Voor vragen en reageren op deze vacature kun je contact opnemen met Henk de Jong via henk.dejong@debosk.nl.

Sluitingsdatum van deze vacature is 01-11-2018.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *